Hässelbyloppet 100 år 2015 – anmäl dig nu!

2015 år det hundra år sedan Hässelbyloppet genomfördes för första gången, Det firar vi med ett historiskt jubileumslopp söndagen den 11 oktober.
Info och anmälan >>

Över tusen löpare anmälda

Den 18 maj var 1 014 löpare anmälda till Hässelbyloppets jubileumstävling den 11 oktober. Det är nästan exakt dubbelt så många som antalet anmälda den 18 maj i fjol.

Det började för 99 år sedan

Hässelbyloppet i sin nuvarande fort arrangerades för första gången 1988, men tävlingen har anor som går tillbaka nästan hundra år. Hässelby SK bildades 1913. Bland de första större tävlingar klubben anordnade var Hesselby Loppet som genomfördes för första gången 1915.
Läs mer >>

Häng med på en snabbtur runt banan

10 km på 42 sekunder. Häng med på en snabbtur runt Hässelbyloppets bana.
Till YouTube >>

Härliga tider i Hässelbyloppet

Abraham Adhanom, eritrean tävlande för Eskilstuna Friidrott jagade som så många tusen löpare sekunder i Hässelbyloppet. Med tre sekunders marginal klarade han milen under 30 minuter
Läs mer – och se viceo – på Marathon.se >>

Motivation: Planera för löpträningen

Här är tio råd för att komma igång med löpträningen. Tio saker att tänka på när man ska gå från ord till handling. Det handlar om att förbereda sig. Fastän löpning ofta beskrivs som en enkel sport kan det ibland vara bra med detaljplanering.
Läs mer på Marathon.se >>

De bästa bilderna från Hässelbyloppet

Ryno Quantz fotograferade under Hässelbyloppet 2014. Se hans bästa bilder från höstens skönaste mil !
Se bildgalleri >>

Video som visar loppet från start till mål

Micke Sjöblom hade med sig videokameran när han sprang Hässelbyloppet 2013. Se hans video som ger löparens perspektiv på loppet.
Till YouTube >>

Vårens nyheter från Saucony

Invig löparsäsongen med den senaste innovationen i skoform. Saucony har ett av marknadens bredaste sortiment inom löpning och skor som passar alla löpartyper och fötter.
Läs mer på Marathon.se >>

Är du redo för ett kraftprov?

Lördagen den 30 maj 2015 avgörs ASICS Stockholm Marathon – årets kraftprov och årets folkfest – för 37:e gången. Det blir ett lopp att minnas! Vill du vara en av stjärnorna i Nordens viktigaste löpartävling så är det bara att börja uppladdningen.
Info och anmälan >>