Hässelbyloppet 100 år 2015 – anmäl dig nu!

2015 år det hundra år sedan Hässelbyloppet genomfördes för första gången, Det firar vi med ett historiskt jubileumslopp söndagen den 11 oktober.
Info och anmälan >>

Drygt två tusen löpare anmälda

Den 31 juli var 2 116 löpare anmälda till Hässelbyloppet som avgörs den12 oktober. Det är 600 fler än antalet anmälda samma datum 2014.

Det började för 99 år sedan

Hässelbyloppet i sin nuvarande fort arrangerades för första gången 1988, men tävlingen har anor som går tillbaka nästan hundra år. Hässelby SK bildades 1913. Bland de första större tävlingar klubben anordnade var Hesselby Loppet som genomfördes för första gången 1915.
Läs mer >>

Wide och Gärderud största stjärnorna genom åren

Under de hundra år som gått sedan Hesselbyloppet arrangerades för första gången 1915 har tusentals löpare sprungit Hesselbyloppet samt efterföljarna Hässelbystafetten och Hässelbyloppet. Tävlingens största stjärna genom tiderna är Edvin Wide som under 20-taletvann hela fem OS-medaljer på distanser från 3 000 m till 10 000 m.
Läs mer >>

Träningsprogram på fyra nivåer

Vi hjälper dig att finslipa formen inför Hässelbyloppet. Det finns träningsprogram på fyra nivåer inför höstens stora 10 km-lopp. Programmen är framtagna av Kent Claesson, landslagstränare och själv tidigare mångårig landslagslöpare och av träningsexperten Anders Szalkai Träningen börjar den 3 augusti.
Läs mer på Marathon.se >>

Välj rätt program för Hässelbyloppet

Träningsprogrammen för Hässelbyloppet 2015 finns på fyra nivåer. Kolla in gratisprogrammen eller välj till Förstklassig träningsservice och du får detaljerade träningsråd dag för dag. Dessutom får du tillgång till mer än 20 olika instruktionsvideor som visar olika träningsmoment. Programmen är på 10 veckor och börjar den 5 augusti.
Men vilket program ska du välja? Kolla in lathunden och gå sedan vidare till beställningssidan!
Läs mer på Marathon.se >>

Louise Wiker: Prova bana i sommar

– Banitervaller/tävling är en träning som jag gillar, jag får jobba med steget (kommer upp) och vaderna stärks av löpning i spikskor, får även jobba i överfart, dvs. fart som är betydligt snabbare än min marafart, skriver Hässelbys VM-löpare Louise Wiker i son blogg.
Louise tycker att alla andsvägslöpare ska lägga in banlöpning som ett led i träningen.
Läs Louise Wikers blogg på Marathon.se >>

De bästa bilderna från Hässelbyloppet

Ryno Quantz fotograferade under Hässelbyloppet 2014. Se hans bästa bilder från höstens skönaste mil !
Se bildgalleri >>

Video som visar loppet från start till mål

Micke Sjöblom hade med sig videokameran när han sprang Hässelbyloppet 2013. Se hans video som ger löparens perspektiv på loppet.
Till YouTube >>

Häng med på en snabbtur runt banan

10 km på 42 sekunder. Häng med på en snabbtur runt Hässelbyloppets bana.
Till YouTube >>

Härliga tider i Hässelbyloppet

Abraham Adhanom, eritrean tävlande för Eskilstuna Friidrott jagade som så många tusen löpare sekunder i Hässelbyloppet. Med tre sekunders marginal klarade han milen under 30 minuter
Läs mer – och se viceo – på Marathon.se >>

Vårens nyheter från Saucony

Invig löparsäsongen med den senaste innovationen i skoform. Saucony har ett av marknadens bredaste sortiment inom löpning och skor som passar alla löpartyper och fötter.
Läs mer på Marathon.se >>