Hässelbyloppet 100 år 2015 – anmäl dig nu!

2015 år det hundra år sedan Hässelbyloppet genomfördes för första gången, Det firar vi med ett historiskt jubileumslopp söndagen den 11 oktober.
Info och anmälan >>

Drygt tre tusen löpare anmälda

Den 21 augusti var 3 123 löpare anmälda till Hässelbyloppet. Det är 700 fler än antalet anmälda samma datum 2014.

Det började för hundra år sedan

Hässelbyloppet i sin nuvarande fort arrangerades för första gången 1988, men tävlingen har anor som går tillbaka nästan hundra år. Hässelby SK bildades 1913. Bland de första större tävlingar klubben anordnade var Hesselby Loppet som genomfördes för första gången 1915.
Läs mer >>

Wide och Gärderud största stjärnorna genom åren

Under de hundra år som gått sedan Hesselbyloppet arrangerades för första gången 1915 har tusentals löpare sprungit Hesselbyloppet samt efterföljarna Hässelbystafetten och Hässelbyloppet. Tävlingens största stjärna genom tiderna är Edvin Wide som under 20-taletvann hela fem OS-medaljer på distanser från 3 000 m till 10 000 m.
Läs mer >>

Anders Szalkai: Tio tips inför Hässelbyloppet

Anders Szalkai, som är en av Sveriges genom tiderna bästa långlöpare, ger tio tips som hjälper dig att göra en bra insats i Hässelbyloppet den 13 oktober.
Läs mer >>

De bästa bilderna från Hässelbyloppet

Ryno Quantz fotograferade under Hässelbyloppet 2014. Se hans bästa bilder från höstens skönaste mil !
Se bildgalleri >>

Video som visar loppet från start till mål

Micke Sjöblom hade med sig videokameran när han sprang Hässelbyloppet 2013. Se hans video som ger löparens perspektiv på loppet.
Till YouTube >>

Häng med på en snabbtur runt banan

10 km på 42 sekunder. Häng med på en snabbtur runt Hässelbyloppets bana.
Till YouTube >>

Härliga tider i Hässelbyloppet

Abraham Adhanom, eritrean tävlande för Eskilstuna Friidrott jagade som så många tusen löpare sekunder i Hässelbyloppet 2014. Med tre sekunders marginal klarade han milen under 30 minuter
Läs mer – och se viceo – på Marathon.se >>

Träningshelg för tjejer 14-15 november

Höst och vinter betyder inte att du ska lägga löpningen på hyllan. Den 14 och 15 november anordnar Tjejmilen en träningshelg tillsammans med Hässelbys VM-löpare Louise Wiker. Vi bor på mysiga Villa Brevik på Lidingö, tränar löpning, styrketräning, yoga med mera. Du får en grymt inspirerande föreläsning av fd världsrekordhållaren i höjdhopp, Kajsa Bergqvist. Och som pricken över i:et, utmärkt mat och dryck. Varmt välkommen!
Information och anmälan >>

Träna med oss – vi hjälper dig bli en bättre löpare

TSM Running är Sveriges största träningsgrupp för löpare. Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under träningarna.
Vi springer i grupp en eller två dagar i veckan under hösten, vintern och våren Träningen utgår från Stockholms Stadion där vihar egna omklädningsrum.
I höst startar den nionde säsongen med TSM Running. Den 25 oktober är det Run Off och sedan fortsätter träningen fram till sista helgen i maj.
Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under våra gemensamma träningar. Du behöver inte vara någon stjärna för att hänga med. Klarar du av en mil under 70 minuter kommer du att klara av träningen
Mer information >>

Nästa utmaning: Årets kraftprov och årets folkfest

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas– ASICS Stockholm Marathon är årets kraftprov och årets folkfest i huvudstaden. Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan >>