Direktanmälan 9, 10 och 11 oktober

Det är tyvärr för sent att anmäla sig via internet. men det går fortfarande att göra direktanmälan.
Du kan göra det vid nummerlappsutdelningen den 9 och 10 oktober, eller på Hässelby IP under tävlingsdagen söndagen den 11 oktober.
Mer information >>

7 115 löpare anmälda

7 115 löpare är anmälda till Hässelbyloppet 100 år. Det betyder att jubileumsloppet går mot strömmen ett år då flera av landets största lopp noterar vikande deltagarantal. Hässelbyloppet har i år 181 fler anmälda än i fjol.
Läs mer >>

Alla lagen i lagtävlingen

Hässelbyloppet har en lagtävling som främst vänder sig till företag.
Ett lag består av fyra löpare. Det finns tre klasser; herrar, damer och mixed. I mixedlaget måste det ingå minst en manlig och minst en kvinnlig löpare.
Läs mer >>

Allt du behöver veta inför Hässelbyloppet 100 år

Den 28:e upplagan av Hässelbyloppet som avgörs söndagen den 11 oktober. Första start är klockan 12.00. Intresset för årets jubileumslopp är stortt. I år landar vi på omkring 7 000 anmälda löpare.
Här hittar du all nödvändig information inför Hässelbyloppet 100 år.
Deltagarinformation >>

Beställ resultat snabbt med SMS

Med hjälp av Hässelbyloppets uppskattade SMS-tjänst är det möjligt att följa en (eller flera) löpare under loppet. Du får snabbt mellantiden vid 5 km samt löparens tid i mål.
Mer information >>

Tag tunnelbanan till Hässelbyloppet

Det är brist på parkeringsplatser i Hässelby. Vi rekommenderar därför att du tar tunnelbanan till Hässelby Gård. Åker du bli, använd någon av de infartaparkeringar som finns i närområdet
Läs mer i Deltagarinformation >>

Det började för hundra år sedan

Hässelbyloppet i sin nuvarande fort arrangerades för första gången 1988, men tävlingen har anor som går tillbaka nästan hundra år. Hässelby SK bildades 1913. Bland de första större tävlingar klubben anordnade var Hesselby Loppet som genomfördes för första gången 1915.
Läs mer >>

Wide och Gärderud största stjärnorna genom åren

Under de hundra år som gått sedan Hesselbyloppet arrangerades för första gången 1915 har tusentals löpare sprungit Hesselbyloppet samt efterföljarna Hässelbystafetten och Hässelbyloppet. Tävlingens största stjärna genom tiderna är Edvin Wide som under 20-taletvann hela fem OS-medaljer på distanser från 3 000 m till 10 000 m.
Läs mer >>

Bör du också kolla ditt hjärta?

– Har man fyllt 40 och inte har tränat förut och ger sig in på en utmaning som maraton, ja kanske även kortare sträckor är min rekommendation att göra en ordentlig läkarundersökning med EKG, mätning av kolesterol med mera för att säkerställa att man inte ligger i riskzonen att drabbas av hjärtsjukdom, säger forskaren Philip Aagard.
Läs mer på Marathon.se >>

Anders Szalkai: Tio tips inför Hässelbyloppet

Anders Szalkai, som är en av Sveriges genom tiderna bästa långlöpare, ger tio tips som hjälper dig att göra en bra insats i Hässelbyloppet den 11 oktober.
Läs mer >>

Video som visar loppet från start till mål

Micke Sjöblom hade med sig videokameran när han sprang Hässelbyloppet 2013. Se hans video som ger löparens perspektiv på loppet.
Till YouTube >>

Anmälan till Hässelbyloppet 9 oktober 2016

Söndagen den 9 oktober 2016 arrangeras Hässelbyloppet 10 km för 29:e gången i dagens utformning.
Anmäler du dig tidigt så sparar du pengar.
Anmäler du dig vid årets nummerlappsutdelning får du en skön träningsmössa som snabbhetspremie.
Mer information >>

Träna med oss – vi hjälper dig bli en bättre löpare

TSM Running är Sveriges största träningsgrupp för löpare. Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under träningarna.
Vi springer i grupp en eller två dagar i veckan under hösten, vintern och våren Träningen utgår från Stockholms Stadion där vihar egna omklädningsrum.
I höst startar den nionde säsongen med TSM Running. Den 25 oktober är det Run Off och sedan fortsätter träningen fram till sista helgen i maj.
Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under våra gemensamma träningar. Du behöver inte vara någon stjärna för att hänga med. Klarar du av en mil under 70 minuter kommer du att klara av träningen
Mer information >>

Nästa utmaning: Årets kraftprov och årets folkfest

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas– ASICS Stockholm Marathon är årets kraftprov och årets folkfest i huvudstaden. Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan >>