Välkommen till höstens skönaste mil

Välkommen till Hässelbyloppet söndag 12 oktober 2014. Detta är höstens skönaste mil och landets snabbaste 10 km-lopp! Du springer en flack bana genom Hässelby, Grimsta, Råcksta och Vällingby i nordvästra Stockholm.
Läs mer >>

Träningsprogram på fyra nivåer

Vi hjälper dig att finslipa formen inför Hässelbyloppet. Det finns träningsprogram på fyra nivåer inför höstens stora 10 km-lopp. Programmen är framtagna av Kent Claesson, landslagstränare och mångårig landslagslöpare. Träningen började den 4 augusti.
Här hittar du träningsprogrammen >>
Så väljer du rätt program >>

Snabbaste loppet i Sverige på 10 km

Hela 512 löpare fick en tid på under 40 minuter i Hässelbyloppet. 166 kvinnor var under 45 minuter. Dessa siffror, som är de högsta i tävlingens historia, befäster Hässelbyloppets positionen som landets snabbaste och bästa lopp på 10 km.
Läs mer >>

Video som visar loppet från start till mål

Micke Sjöblom hade med sig videokameran när han sprang Hässelbyloppet. Se hans video som ger löparens perspektiv på loppet.
Till YouTube >>

Hässelbyloppet i härliga höstfärger – se bilderna!

Ryno Quantz har bilderna som visar Hässelbyloppet i höstens alla härliga färger.
Se bildspel >>

Häng med på en snabbtur runt banan

10 km på 42 sekunder. Häng med på en snabbtur runt Hässelbyloppets bana.
Till YouTube >>

Allt du behöver veta inför Hässelbyloppet

Välkommen till den 27:e upplagan av Hässelbyloppet som avgörs söndagen den 12 oktober. Första start är klockan 12.00. Intresset för tävlingen är stort. I år landar vi på drygt 7 000 anmälda löpare.
Deltagarinformation >>

Det började för 99 år sedan

Hässelbyloppet i sin nuvarande fort arrangerades för första gången 1988, men tävlingen har anor som går tillbaka nästan hundra år. Hässelby SK bildades 1913. Bland de första större tävlingar klubben anordnade var Hesselby Loppet som genomfördes för första gången 1915.
Läs mer >>