Hässelbyloppet 100 år 2015 – anmäl dig nu!

2015 år det hundra år sedan Hässelbyloppet genomfördes för första gången, Det firar vi med ett historiskt jubileumslopp söndagen den 11 oktober.
Info och anmälan >>

Det började för 99 år sedan

Hässelbyloppet i sin nuvarande fort arrangerades för första gången 1988, men tävlingen har anor som går tillbaka nästan hundra år. Hässelby SK bildades 1913. Bland de första större tävlingar klubben anordnade var Hesselby Loppet som genomfördes för första gången 1915.
Läs mer >>

Sveriges största skotest 2015

Ibland kan det ta tid att bli en vinnare i Sveriges största skotest.
Modellen som fått högst betyg - nio av tio stjärnor har funnits på löpares fötter sedan 1983.
– Njae, det är inte samma modell, det här är den 31:a upplagan, men i grunden har den samma egenskap som de första modellerna, säger testledaren Jörgen Lindh.
Läs mer >>

Rekordens dag

En bra miltid sitter skönt för en löpare. tio kilometer ska det vara, kontrollmätt så klart. Är sekunderna viktiga är också meter minst lika betydelsefulla.
Hässelbyloppet bjuder på banan - och under loppet 2014 var det perfekt snabblöparväder.
- Personbästa blev det, konstaterar Martin Jarebäck nöjt i mål på Hässelby IP.
Martin är en av löparna som i vårt videoreportage förklarar varför just milloppet i Hässelby är så snabbt.
Läs mer – och se video – på Marathon.se >>

Härliga tider i Hässelbyloppet

Abraham Adhanom, eritrean tävlande för Eskilstuna Friidrott jagade som så många tusen löpare sekunder i Hässelbyloppet. Med tre sekunders marginal klarade han milen under 30 minuter
Läs mer – och se viceo – på Marathon.se >>

Släpp ambitionerna och fånga kvällen

Längre och ljusare kvällar inbjuder till löpning. Men hur ska man orka i vardagen, efter kanske en hel dags jobb och annat som ska göras? Efter handla och hämta är ju träningsstress det sista man behöver.
– Försök att komma ut utan några ambitioner annat än att koppla av, säger träningsexperten Anders Szalkai. Även om det kan var tufft att komma ut så brukar det vara skönt när man väl är igång.
Läs mer på Marathon.se >>

Motivation: Planera för löpträningen

Här är tio råd för att komma igång med löpträningen. Tio saker att tänka på när man ska gå från ord till handling. Det handlar om att förbereda sig. Fastän löpning ofta beskrivs som en enkel sport kan det ibland vara bra med detaljplanering.
Läs mer på Marathon.se >>

De bästa bilderna från Hässelbyloppet

Ryno Quantz fotograferade under Hässelbyloppet 2014. Se hans bästa bilder från höstens skönaste mil !
Se bildgalleri >>

Video som visar loppet från start till mål

Micke Sjöblom hade med sig videokameran när han sprang Hässelbyloppet 2013. Se hans video som ger löparens perspektiv på loppet.
Till YouTube >>

Vårens nyheter från Saucony

Invig löparsäsongen med den senaste innovationen i skoform. Saucony har ett av marknadens bredaste sortiment inom löpning och skor som passar alla löpartyper och fötter.
Läs mer på Marathon.se >>

Är du redo för ett kraftprov?

Lördagen den 30 maj 2015 avgörs ASICS Stockholm Marathon – årets kraftprov och årets folkfest – för 37:e gången. Det blir ett lopp att minnas! Vill du vara en av stjärnorna i Nordens viktigaste löpartävling så är det bara att börja uppladdningen.
Info och anmälan >>