Välkommen till Hässelbyloppet 9 oktober 2016

Söndagen den 9 oktober 2016 arrangeras Hässelbyloppet 10 km för 29:e gången i dagens utformning. Du springer en flack och inspirerande 10 km-bana genom Hässelby, Grimsta, Råcksta och Vällingby i nordvästra Stockholm.
Välkommen till höstens skönaste och snabbaste mil!
Information >>
Anmäl dig direkt >>

Chans att vinna ett par Saucony Kinvara

Om du anmäler dig efter kl 16.00 den 20 maj , men före kl 24.00 den 27 maj är du med på en utlottning av ett par Saucony Kinvara.
Hässelbyloppets huvudsponsor Saucony är expertet på att ge löpare bäst förutsättningar för att nå sina mål. Detta gäller inte minst Abraham Adhanom som vunnit Hässelbyloppet de senaste två åren och som både tränar och tävlar i Saucony-skor.
Sauconys snabbaste och mest uppskattade tävlingsmodell heter Kinvara. Det är en lättviktssko med lågt häl-tå-dropp som ändå är väldämpad för att klara längre distanser på asfalt, perfekt för Hässelbyloppets bana.
Vinnaren av utlottningen av Saucony-skorna meddelas här på loppets hemsida under vecka 24.

Företagsträning inför Hässelbyloppet

Urban Tribes, som är partner med Hässelbyloppet, är ett företag av professionella löpcoacher som lever för löpning, drömmer om löpning och som älskar magin i att känna sig hälsosam, stark och vältränad. Att se någon lära sig något nytt, utmana sig själv och få se mål uppfyllas är det vi lever för.
Vi hjälper gärna ditt företag med träningen inför Hässelbyloppet. Alla vinner på företagsträning!
Läs mer >>

Hässelbyloppet stödjer Hjärtebarnsfonden.

På initiativ av Hässelby SK:s löparstjärna Isabellah Andersson stödjer Hässelbyloppet Hjärtebarnsfonden.
Varje år får 1000 familjer beskedet att deras nyfödda barn har ett hjärta som inte fungerar som det ska. Numera överlever de flesta barnen den första akuta tiden efter upptäckten. Några blir helt återställda, andra måste genomgå en eller flera hjärtoperationer och vissa blir aldrig helt friska. Hjärtebarnsförbundet är den enda organisationen i Sverige som uteslutande arbetar med att ge stöd till barn och ungdomar som lever med medfött eller förvärvat hjärtfel.
Mer information >>

Ny U21-klass för yngre löpare

Vi välkomnar fler yngre löpare till Hässelbyloppet. Därför inför vi en ny klass – U21 – för löpare födda 1996 eller senare-
Deltagarna i U21-klassen har 100 kr rabatt på ordinarie anmälningsavgift.
Priser till de tre främsta manliga och de tre främsta kvinnliga löparna i U21-klassen.
Läs mer i inbjudan till Hässelbyloppet >>

Hässelbyloppets sköna bana km för km

Hässelbyloppet avgörs på en lättlöpt och inspirerande bana igenom Hässelby, Grimsta, Råcksta och Vällingby i nordvästra Stockholm.
Vi guidar dig runt den sköna banan km för km.
Mer information >>

Löparna nöjda – många pers

Hela 27 procent av deltagarna – mer än var fjärde deltagare – i Hässelbyloppet 2015 noterade nya personliga rekord på 10 km. Det visar den enkät som genomfördes efter loppet.
Läs mer >>

Drygt 1 200 löpare anmälda

Intresset för Hässelbyloppet ökar. Den 20 maj var 1 230 löpare anmälda till Hässelbyloppet. Samma datum förra året var 993 löpare anmälda.
2015 noterades nytt rekord med 7 115 anmälda löpare. Max 8 000 löpare får plats i årets lopp som avgörs söndagen den 9 oktober.

Video och bildgalleri från Hässelbyloppet 2015

Hässelbyloppets jubileumslopp 2015 är väl dokumenterat via video och foto.
• Se Micke Sjöbloms fem minuter långa video från Hässelbyloppet 100 år 2015.
• Se vårt bildgalleri med de bästa bilderna. Foto: Ryno Quantz och Thomas Windestam.

Hässelbyloppet på Facebook och Instagram

På Hässelbyloppets sida på Facebook hittar du nyheter, intervjuer och tips inför loppet.
Hässelbyloppet finns även på Instagram

Häng med på en snabbtur runt banan

10 km på 42 sekunder. Häng med på en snabbtur runt Hässelbyloppets bana.
Till YouTube >>

Det började för över hundra år sedan

Hässelbyloppet i sin nuvarande fort arrangerades för första gången 1988, men tävlingen har anor som går tillbaka drygt hundra år. Hässelby SK bildades 1913. Den första större tävling klubben anordnade var HesselbyLoppet som genomfördes för första gången den 4 maj 1915.
Läs mer >>

Wide och Gärderud största stjärnorna genom åren

Under de hundra år som gått sedan Hesselbyloppet arrangerades för första gången 1915 har tiotusentals löpare sprungit Hesselbyloppet samt efterföljarna Hässelbystafetten och Hässelbyloppet. Tävlingens största stjärna genom tiderna är Edvin Wide som under 20-taletvann hela fem OS-medaljer på distanser från 3 000 m till 10 000 m.
Läs mer >>