Välkommen till höstens skönaste mil

Välkommen till Hässelbyloppet söndag 12 oktober 2014. Detta är höstens skönaste mil och landets snabbaste 10 km-lopp! Du springer en flack bana genom Hässelby, Grimsta, Råcksta och Vällingby i nordvästra Stockholm.
Läs mer >>

Vårkänslor – så gör du en kickstart

Äntligen vår. Ljuset kommer, temperaturen stiger och fåglarna kvittrar. Våren är den bästa av motivationshöjare. Det spritter i benen. Här ska tränas!
Kalla gärna känslan vårrus. För dig som ska komma igång med löpning gäller det dock att börja smart. Vi har nio tips för dig som vill kickstarta löpningen.
Läs mer på Marathon.se >>

Snabbaste loppet i Sverige på 10 km

Hela 512 löpare fick en tid på under 40 minuter i Hässelbyloppet. 166 kvinnor var under 45 minuter. Dessa siffror, som är de högsta i tävlingens historia, befäster Hässelbyloppets positionen som landets snabbaste och bästa lopp på 10 km.
Läs mer >>

Video som visar loppet från start till mål

Micke Sjöblom hade med sig videokameran när han sprang Hässelbyloppet. Se hans video som ger löparens perspektiv på loppet.
Till YouTube >>

Hässelbyloppet i härliga höstfärger – se bilderna!

Ryno Quantz har bilderna som visar Hässelbyloppet i höstens alla härliga färger.
Se bildspel >>

Häng med på en snabbtur runt banan

10 km på 42 sekunder. Häng med på en snabbtur runt Hässelbyloppets bana.
Till YouTube >>

Det började för 99 år sedan

Hässelbyloppet i sin nuvarande fort arrangerades för första gången 1988, men tävlingen har anor som går tillbaka nästan hundra år. Hässelby SK bildades 1913. Bland de första större tävlingar som klubben anordnade var Hesselby Loppet som genomfördes för första gången 1915.
Läs mer >>