Hjärtebarnet Beyoncé gratulerar mamma Isabellah efteren av hennes segrar i ASICS Stockholm Marathon.

Spring för Hjärtebarnsfonden


På initiativ av Hässelby SK:s löparstjärna Isabellah Andersson stödjer Hässelbyloppet Hjärtebarnsfonden.
Varje år får 1000 familjer beskedet att deras nyfödda barn har ett hjärta som inte fungerar som det ska. Numera överlever de flesta barnen den första akuta tiden efter upptäckten. Några blir helt återställda, andra måste genomgå en eller flera hjärtoperationer och vissa blir aldrig helt friska.


Hjärtebarnsförbundet är den enda organisationen i Sverige som uteslutande arbetar med att ge stöd till barn och ungdomar som lever med medfött eller förvärvat hjärtfel. Det sker genom opinionsbildning, dialog med vårdgivare och skola, stöd till forskningen kring medfödda hjärtfel samt genom läger- och mötesverksamhet där drabbade barn och ungdomar och även deras familjer träffas och byter erfarenheter.

Isabellah Andersson har själv en sjuårig dotter – Beyoncé – som har ett medfött hjärtfel. Efter flera besvärliga hjärtoperationer lever Beyoncé idag ett normalt liv.

Passa på och stöd Hjärtebarnsfonden genom att betala in 20 kr, 50 kr eller 100 kr extra när du anmäler dig till Hässelbyloppet. Dessa pengar går oavkortade till Hjärtebarnsfonden.

49 000 kr till Hjärtebarnsfonden: I samband med Hässelbyloppet 2016 och 2017 har löpare och åskådare bidragit med 49 000 kr till Hjärtebarnsfonden, 31 000 kr år 2016 och 18 000 kr i fjol.

Insamlingen till Hjärtebarnsfonden fortsätter i samband med Hässelbyloppet 2018.

Läs mer om Hjärtebarnsfonden

Anmäl dig till Hässelbyloppet