David Nilsson gjorde sitt livs kanske bästa lopp när han var tredje bästa europé vid Berlin Maathon på på 2.11.50. Foto: Deca Text o Bild

David Nilsson kan ta sin första seger


Den svenske rekordhållaren på halv maraton David Nilsson är favorit att vinna Hässelbyloppet. Det blir i sådana fall den flerfaldige landslagslöparens första seger i denna klassiska tävling.


Hässelbyloppet är normalt höstens bästa svenska 10 km-lopp med en betydande del av svenska eliten på startlinjen.
Eftersom Svenska Friidrottsförbundet i år har flyttat SM i terränglöpning till de datum som Hässelbyloppet haft i åratal saknas flera av de bästa löparna i söndagens lopp.
David Nilsson visade strålande form i slutet av september då han noterade personbästa med 2.11.50 vid Berlin Marathon. Det är den bästa svenska maratontiden de senaste 29 åren.
Den 32-årige löparen från Högby IF/Motion Metrix, som var SM-tvåa på 10 km i april, siktar på att göra en bra tid på halvmaraton senare i höst och tycker att Hässelbyloppet är ett perfekt formtest inför halvmaran
I damklassen är Carolina Wikström från Löparklubben Roslagen ett starkt namn. Carolina var i våras femma på SM 10 km och fin sjua i Stockholm Marathon. Hon utmanas av landslagsmeriterade Rebecka Öberg från IFK Lidingö som för ett par veckor sedan var tvåa i 10 km-klassen vid Lidingöloppet.
4 500 löpare är anmälda till höstens skönaste mil-lopp.
Startlista Hässelbyloppe