Anmäl dig till Hässelbyloppet 8 oktober 2017

Välkommen till nästa ås skönaste mil och landets snabbaste 10 km-lopp! I Hässelbyloppet springer du en flack och inspirerande bana genom Hässelby, Grimsta, Råcksta och Vällingby i nordvästra Stockholm.
Anmäl dig direkt
Info och anmälan

Snabbaste svenska 10 km-loppet 2016

Hässelbyloppet håller ställningen som landets snabbaste 10 km. I fint löparväder –10 grader och vindstilla – noterades nu de snabbaste tiderna i Sverige under 2016 på en kontrollmätt 10 km-bana.
Dasta Kibrom Dasta från Etiopien segrade i herrklassen på 29.33, en sekund före landsmannen Hassan Mokanan. Det är de två snabbaste 10 km-tiderna i Sverige i år. I damklasssen vann Gudata Beklech, även hon från Etiopien, på nytt banrekord 33.02. Också detta Sverige-bästa för 2016.
Läs mer >>
Referat från loppet >>

Över 400 löpare redan anmälda

Drygt en vecka efter Hässelbyloppet har redan 437 löpare anmält sig till nästa års Hässelbyloppet som avgörs söndagen den 8 oktober.
Anmäl dig tidigt så sparar du pengar: Anmäler du dig nu är anmälningsavgiften endast 295 kr.
Info och anmälan >>

Jag sprang Hässelbyloppet med ett leende

–Jag sprang med ett leende, skriver landslagslöparen i sin blogg när hon berättar om hur det kändes att springa Hässelbyloppet 2016.
Läs Louise Wikers blogg >>

Efter Hässelbyloppet – VM-kval för Louise

En vecka efter det lyckade fomtestet i Hässelbyloppet klarade Louise Wiker med bred marginal kvalgränsen till VM nästa år när hon krossade sitt eget personbästa vid Amsterdam Marathon.
Läs mer på Marathon.se >>

Hässelbyloppet stödjer Hjärtebarnsfonden.

På initiativ av Hässelby SK:s löparstjärna Isabellah Andersson stödjer Hässelbyloppet Hjärtebarnsfonden.
Varje år får 1000 familjer beskedet att deras nyfödda barn har ett hjärta som inte fungerar som det ska. Numera överlever de flesta barnen den första akuta tiden efter upptäckten. Några blir helt återställda, andra måste genomgå en eller flera hjärtoperationer och vissa blir aldrig helt friska. Hjärtebarnsförbundet är den enda organisationen i Sverige som uteslutande arbetar med att ge stöd till barn och ungdomar som lever med medfött eller förvärvat hjärtfel.
Mer information >>

Video och bildgalleri från Hässelbyloppet 2016

Hässelbyloppets jubileumslopp 2015 är väl dokumenterat via video och foto.
• Se Micke Sjöbloms fyra minuter långa video från Hässelbyloppet 100 år 2015.
• Se vårt bildgalleri med de bästa bilderna. Foto: Ryno Quantz och Thomas Windestam.

Video: Häng med på en snabbtur runt banan

10 km på 42 sekunder. Häng med på en snabbtur runt Hässelbyloppets bana.
Till YouTube >>

Hässelbyloppets snabba bana km för km

Hässelbyloppet avgörs på en lättlöpt och inspirerande bana igenom Hässelby, Grimsta, Råcksta och Vällingby i nordvästra Stockholm.
Vi guidar dig runt den sköna banan km för km.
Mer information >>

Hässelbyloppet på Facebook och Instagram

På Hässelbyloppets sida på Facebook hittar du nyheter, intervjuer och tips inför loppet.
Hässelbyloppet finns även på Instagram

Första HesselbyLoppet redan 1915

Hässelbyloppet i sin nuvarande form arrangerades för första gången 1988, men tävlingen har anor som går tillbaka ända till 1915.
Hässelby SK bildades 1913. Bland de första större allmänna tävlingar som klubben anordnade var HesselbyLoppet, landsvägslöpning Hässelby-Spånga-Hässelby. Tävlingen avgjordes för första gången en 4 maj 1915. Distansen var 14 km.
Läs mer >>

Wide och Gärderud största stjärnorna genom åren

Under de hundra år som gått sedan Hesselbyloppet arrangerades för första gången 1915 har tiotusentals löpare sprungit Hesselbyloppet samt efterföljarna Hässelbystafetten och Hässelbyloppet. Tävlingens största stjärna genom tiderna är Edvin Wide som under 20-taletvann hela fem OS-medaljer på distanser från 3 000 m till 10 000 m.
Läs mer >>